A MOL 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta Covid elleni védekezést Magyarországon

A pandémia kezdete óta a MOL Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta az egészségügyi válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken.

A vállalat az elmúlt egy év során 33 légzéstámogató eszközt és lélegeztetőgépet juttatott el magyar kórházakba. A koronavírus-járvány kezdete óta a MOL mintegy 80 000 liter kéz- és felületfertőtlenítőszert adományozott egészségügyi intézményeknek, önkormányzatoknak, valamint gyermekvédelmi és segélyszervezeteknek.

Az egészségügyi dolgozók rendkívüli munkájának támogatása érdekében 118 000 pohár ingyen kávét adtak át a MOL töltőállomásokon, illetve a társaság autómegosztó szolgáltatása, a MOL LIMO használatát is felajánlották számukra a biztonságos munkába járás érdekében.

„A MOL azonnali intézkedéseket vezetett be dolgozói, ügyfelei és kivitelezői védelme érdekében, mindeközben fenntartottuk az ellátásbiztonságot, amelyért több országban is felelősek vagyunk – mondta Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója. – Felelősségünk azonban itt nem áll meg: egy olyan jelentős vállalat, mint a MOL, a helyi közösségek és az egész társadalom jólétéért is felelős, ezért olyan szerepeket és feladatokat is vállal olykor, amelyeket általában az állami szervezetek látnak el. Válsághelyzetben erőforrásainkat bevonva cselekednünk kell, segítő kezet kell nyújtanunk. Nagyon büszke vagyok tagvállalatainkra, leányvállalatainkra és kollégáinkra, akik kapacitásaikat, erőforrásaikat, képességeiket mozgósították a válság elleni harchoz. A MOL teljes mértékben elkötelezett az egészségügyi ellátás, a gyermekek, a kultúra és sok más olyan terület mellett, amelyek támogatásra szorulnak nehéz időkben.”