Kopp-Skrabski díjátadó: Járványhelyzetben tapasztaljuk az önkéntesség rendkívüli felerősödését

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom minden évben azt a személyt, valamint házaspárt keresi, akik tevékenységük középpontjában a gyerekeket, a családokat tartják, és szaktudásukkal, tevékenységükkel a családok boldogságáért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

„Mindig nagyon nehéz dolga van a zsűrinek, mert a Kopp-Skrabski-díj egy jóember-verseny – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke. – Mindegyik jelölt mögött hatalmas teljesítmény áll, és nem jobb egyik a másiknál, összehasonlíthatatlanok. Nagy megtiszteltetés ilyen emberóriások közösségében lenni!”

Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a zsűri elnöke elmondta, a jelöltekben közös vonás, hogy miközben a közért dolgoznak, magánéletükben, családjukban is helytállnak, így válnak igazán hiteles emberré. „A jelöltajánlás során a várakozással ellentétben a járványhelyzet nem került előtérbe. Ez azt mutatja, hogy a jelöltek valóban hosszú ideje, hagyományos körülmények között is lelkiismeretesen segítik környezetüket. Ugyanakkor a járványhelyzetben tapasztaljuk az önkéntesség rendkívüli felerősödését, amely várhatóan hosszú távon is működni fog, gyarapítva ezzel a Kopp-Skrabski-díj jelöltjeinek számát is.”

Bővebben:
https://www.haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-2020