OTP Bank: Megtartani a járvány pozitív tapasztalatait

A különböző szakterületekkel egyeztetve a bank vezetése vizsgálja, hogy a járványhelyzet tapasztalatai alapján hosszú távon mi lehetne az irodai és az otthoni munkavégzés ideális aránya.

A fiókok forgalma a korlátozások feloldása óta érzékelhetően megnövekedett, azonban a korábbi óvintézkedések közül többet is fenntartanak a munkatársak és az ügyfelek védelmében. Az elmúlt hónapok tapasztalatait beépítik a home office szabályzatba, így ha egy munkakör lehetővé teszi, a munkatársaknak a jövőben ugyanúgy lesz lehetőségük otthoni munkavégzésre, ahogy korábban is.

A járvány hónapjai alatt az OTP Bank az elsők között gondoskodott a megfelelő védő- és tesztelési eszközök beszerzéséről munkatársai és ügyfelei védelme érdekében. A járvány csúcsidőszakában közel ötezer munkavállaló dolgozott naponta home office formában, ami közel 50 százalékos arányt jelent.

Az OTP Csoport emellett valamennyi országban kivette a részét a járvány elleni harcból: az adományok, támogatások összértéke meghaladta a hárommilliárd forintot. Magyarországon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett valamennyivel több, mint 2,5 milliárd forintot adományozott kórházaknak, Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában és Horvátországban kórházaknak, rászoruló időseknek és családoknak nyújtott pénzbeli támogatás, orvosi eszközök, lélegeztetőgépek, mentőautó és több ezer ételcsomag formájában segített.