Pályázati kiírás

A Médiaunió Alapítvány pályázatot hirdet 2021-es „Felemelő Történetek” kampányának részeként, aminek célja összegyűjteni az emberek pozitív családi történeteit és néhányunkból kisfilmet forgatni.

Olyan történeteket várunk, amelyek megmutatják a koronavírus-járvány pozitív tanulságait, a családok összetartását, az emberek egymást segítő viselkedését, a példamutató cselekedeteket, a járvány során mutatkozó társadalmi szolidaritást. A Médiaunió a kampány során a kiemelt törődést érdemlő családok (sokgyerekes családok, egyszülős családok, fogyatékos gyereket nevelő családok, gyermektelen családok, roma családok) összetartására, bemutatására is hangsúlyt fektet.

Olyan történeteket várunk, amelyek megmutatják a járványhelyzet alatt tapasztalt hatalmas összefogást, pozitív emberi értékeket, áldozathozatalt (önkéntesség, önzetlen segítségnyújtás, adakozás stb.), emellett bemutatják a megannyi sikeres kezdeményezést és programot, amelyek az elmúlt hónapokban segítették a közösségeket és a családokat.

A pályázat célja a koronavírus-járvány pozitív tanulságainak összegyűjtése a családok és közösségek életének szempontjából, a társadalmi kohézió erősítése érdekében. Célunk a pozitív történetekből való tanulás, szemléletformálás, hogy az emberek felismerjék, hogy mindenki tehet a családjáért és a pozitív társadalmi folyamatok elindításáért.

A beérkezett pályázatok közül azokat választja majd ki a zsűri, amelyek tanulságait magunkkal tudjuk vinni a jövőbe, így lesznek a pandémia pozitív hatásai hosszú távon is maradandók. A kiválasztott történetek alapján készített kisfilmeket társadalmi célú kommunikációnk során bemutatjuk, hogy mindenki megismerhesse.

Pályázni 2021. július 31-ig a kampány weboldalán lehet.

A pályázás folyamata

A történeteket a www.felemelotortenetek.hu honlapon lehet beküldeni az ott található űrlap kitöltésével vagy feltölteni önálló fájlként. A pályázat során meg kell adni a beküldő személy nevét, e-mail címét és történetét. Feltölthetők fotók, rövid videók (YouTube vagy Vimeo), amelyek bemutatják, illusztrálják a történetet. A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul nevének közzétételéhez, de egyéb személyes adatait nem hozzuk nyilvánosságra. A Médiaunió Alapítvány a pályázó és a jelölt személyes adatait az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.évi CXII törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

A benyújtott történetek leírásának maximális terjedelme 3000 karakter lehet. A Médiaunió Alapítvány fenntartja a jogot arra, hogy a honlapjára érkező történeteket ellenőrizze, és a sértő, vagy színvonaltalan tartalmakat ne publikálja.

A pályázat részvételi feltételei

A pályázaton történetet küldhet be 16 évesnél idősebb magyar állampolgár vagy külhoni magyar magánszemély. Pályázni magyar nyelven lehet. Történetet küldhetnek magánszemélyek, for-profit vagy non-profit cégek és állami szervezetek egyaránt.

Pályázati időszak lezárása: 2021. július 31.

A pályázati határidő lejártáig folyamatosan várjuk a történeteket. Egy pályázó akár több történetet is leadhat, a leadott pályázat 2021. július 31-ig visszavonható.

Pályázó a történet beküldésével elismeri, hogy egyeztetett a szereplőkkel és közreműködik az esetleges megfilmesítés munkálataiban.

A pályázónak a pályázaton való részvételért a Médiaunió Alapítvány ellenszolgáltatást nem fizet.

A jelölések elbírálása

A beérkezett, érvényes pályázatokat a Médiaunió Alapítvány által felkért szakmai zsűri előértékeli, majd az érvényes pályázatok közül 2021. augusztus 31-ig kiválasztja a legérdekesebb, leginspirálóbb történeteket.

A döntés megszületése után a Médiaunió Alapítvány értesíti a nyertes pályázókat. A leginkább tanulságos, példamutató történeteket 2021 őszén közzétesszük a hazai médiumokban.

Értékelési szempontok

A Médiaunió Alapítvány által felkért zsűri az értékelés során előnyben részesíti azokat a jelölteket, akiknek a története inspiráló lehet mások számára, akik cselekedetükkel példát mutatnak másoknak. A teljesség igénye nélkül értéknek tekintjük a következőket:

  • együttműködés,
  • aktivitás, közösségépítés, összefogás,
  • munka, kitartás, szorgalom, tisztesség,
  • adományozás,
  • önkéntesség,
  • felelősségvállalás,
  • találékonyság, innováció,
  • talpraesettség,
  • befogadás.

A Médiaunió Alapítvány fenntartja magának a változtatás vagy a pályázat visszavonásának jogát. A pályázati kiírás feltételeivel, illetve a zsűri döntésével kapcsolatban a jogi út igénybe vétele kizárt.

További információ: info@mediaunio.hu

Budapest, 2021. május 31.