Egész Magyarország a mi kertünk!

A legjobb, hogy minden héten túrázhatunk. Úgy adódott, hogy négy gyerekem közül három már felnőtt korba lépett, a Covid alatt érettségiztek, felvételiztek, kezdték az egyetemet vagy diplomáztak le.

Épp karácsonyra kaptak tőlem egy-egy Kéktúra-füzetet. Mikor március 13-án kiderült a „ne menj sehova”, jött az ötlet, hogy ha nem lehet edzésre járni, napi sétát tenni, vacsorameghívásra, koncertre vagy moziba menni, akkor nekünk itt van a kertünk: egész Magyarország. Minden hétvégén bakancsot húztunk, és nyakunkba vettük a környező és távolabbi erdőket. Megtapasztaltuk hétről hétre, ahogy az erdő alja kivirágzik, majd a fák kizöldülnek, ahogy megjelennek nyáron a szúnyogok, a fák hétről hétre barnulnak, sárgulnak, majd zúzmarásodnak. A természet csodálatos és ezt a családdal megtapasztalni még jobb. Másfél éve nem hagytunk ki hétvégét, nyáron néha biciklire pattantunk. Csak a vizsgák, vagy a kényszerű karantén tartott otthon egy-egy családtagot.

Számomra a Covid a természet teljesebb megismerését és megélését hozta el, a rendszeres és nem csak alkalmankénti túrázás élményét.

/Dr. Lukács Zsófia/