Ezer tálca „szeretet” az egészségügyi dolgozóknak

Az én történetem egy átlagos háziasszony konyhájából indult, és egy tízezres mozgalommá nőtte ki magát a pandémia időszakában. A KarantÉNkonyhám csoport ötlete egy álmos reggelen pattant ki a fejemből 2020 áprilisában. Bizonytalanul hoztam létre a csoportot, ami három nap alatt ezertagra tett szert!

Hogy mit csináltam? Megosztottam más anyukákkal, hogy mit főzök heti szinten a családomnak, bevásárlólistával és receptekkel. Aztán nem sokkal a csoport indulása után megkeresett egy könyvkiadó, hogy szívesen kiadnák a KarantÉNkonyhám könyvet! És mint egy igazi ajándék, 2020 novemberében kezemben tartottam a saját szakácskönyvem!

Addigra már tombolt a második hullám, és azt éreztem, hogy ha már ennyi jót kaptam ettől a helyzettől, szeretnék én is adni valamit másoknak. Egy kedves mentőtiszt ismerősömmel egyeztetve meghirdettem a csoportban a KarantÉNsüTEAM akciót, és az advent időszakában több mint ezer tálca süteményt sütöttünk az élvonalban dolgozó mentősöknek országszerte. A csoport egy emberként állt az ügy mögé, ekkor már nyolcezer tagja volt. A harmadik hullámban emeltük a tétet és már nem csupán a mentősöknek, de az oltópontokra és több mint húsz kórházba vittük a kis szeretetcsomagjainkat. Kaptak a Covid-osztályon dolgozók, a mentősök, a radiológusok, a Covid-pszichiátrián dolgozók is a süteményekből, előre csomagolt finomságokból. Csodás érzés volt megosztani egymással, hogy egy tálca „szeretet” mennyit jelentett akkor a végkimerülésig dolgozó egészségügyiseknek!

A csapat összefogása hatalmas, végtelenül büszke vagyok rájuk! Azóta elkészült a második könyv, főztem a Duna Tv Családbarát magazinjában, hírt adott rólunk a Hír Tv híradója és a Reuters hírügynökség is.

/Harmath Eszter/