Egy család lettünk

A férjemmel 2019 júliusában házasodtunk össze, én mindjárt szerettem volna babát. Próbálkoztunk, de hiába. A sógoromék nem tervezték, ennek ellenére amikor 2020 elején kiderült, hogy szeptembere várják a harmadik gyereküket, elfogott az irigység. Már orvoshoz akartunk menni, hogy miért nem tudok teherbe esni, megvolt az időpont, amikor reggel hívtak, hogy a járvány miatt lemondják az időpontot, csak a fontos eseteket és a várandósokat látják el. Április elsejével lett munkahelyem, eddig nem volt, mivel amikor férjhez mentem, új városba is kerültem. Ebben a hónapban derült ki, hogy a sógornőm kislányt hord a szíve alatt, amitől anyósomék nagyon boldogok lettek, mivel három fiuk született és két fiú unokájuk, most végre lesz egy kislány is.

Eljött a május, és valahogy éreztem, most más lesz minden. Másképp éreztem magam, mint eddig életemben – és a pozitív terhességi tesztek engem igazoltak. Az egész család örült a hírnek, anyósomék most már két unoka érkezését várták. Az orvoshoz három hét múlva kaptam időpontot, ahova a férjem vitt el. Az orvosnál kiderült, hogy a pici magzatunk nyolchetes, boldogunk voltunk, vártuk a kicsi érkezését!

Minden rendben zajlott a terhesség alatt, de a picikénk egyelőre nem akarta megmutatni magát. Ősszel felmondtam a munkahelyemen, nem bírtam már, és megszületett a sógoromék kislánya. Októberben történt meg a cukorterhelés, oda elkísérhetett az anyósom és a férjem is. 25 hetesen derült ki, hogy nekünk is kislányunk lesz. Mindenki boldog volt! Később felfázással kerültem kórházba még ebben a hónapban, azt hittem, elveszítjük a babánkat, de hála Istenek semmi baja nem lett, tovább fejlődött egészségesen a pocakomban.

Hirtelen eljött az újév, készültünk, vártuk a kislányunkat. Kimostam a kis ruháit, anyósom segítségével ki is vasaltuk őket. Befeküdtem a kórházba, elindították a szülést, végül császárral lett meg Ledenyák Léna. A férjem is velünk volt a vajúdás alatt.

Léna ma már négy és fél hónapos, a család legkisebbje, aki forog, gagyog és mindenki imádja. Jó baba, csak szopizik, éjszaka alszik, hagy főzni, mosni, takarítani, lassan megkezdjük a hozzátáplálást. A férjem gondoskodó, segít, ahogy anyósom és a sógornőm is. Így lettünk mi egy kis család.

/Ledenyák-Hidasi Eszter/

Fotó: https://www.pexels.com/