Páratlan édesanyám

Az édesanyám egyszerre csodás és szerető édesanya, felelősségteljes vezető, remek szakács, ezermester, hivatásában pedig rendkívül elkötelezett. Életem során rengeteget tanultam tőle. Mindig mellettem áll és utat mutat számomra. Felnézek rá mindazért, amit véghez visz, ő abszolút követendő példa.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek minket sem kerültek el, de ő mindig, minden helyzetből a legjobbat hozza ki, így most is csak előretekintett.

Születésemtől fogva egyedül nevel engem, és mindig igyekezett a legjobbat adni nekem. Bár emlékszem, kiskoromban például majd megszakadt a szíve, hogy nem tudott egy fagylaltot sem venni nekem, mert nem engedhettük meg magunknak. Én is szomorú voltam, de megértettem. Rengeteget dolgozott, hogy mindenünk meglegyen. 2007-ben teljesen egyedül saját vállalkozást alapított, egy tolmácsirodát, ő ugyanis német tolmács és szakfordító. Ma már számos megbízható szakfordítóval és tolmáccsal dolgozik, és az emberek bizalommal fordulnak hozzá. Az édesanyám nagyon kitartó, elhivatott és rendkívül szorgalmas, mindig igyekszik megragadni az új lehetőséget. A cége mellett egy egészségközpontot is üzemeltet és független hálózatépítő. Fő célja, hogy másoknak segítsen. Munkatársai és ügyfelei hálával és örömmel hívják fel egy-egy jó tapasztalatuk után, ő pedig szívből örül, hogy segíteni tudott. Rendszeresen képezi magát és rengeteget olvas. Az Év Anyavállalatának különdíjasa és a La Femme magazin 25 bátor újrakezdőinek egyike.

Rengeteg munkája mellett egy percig sem feledkezik meg rólam. Hányszor hozta utánam a tornazsákot vagy a hegedűt az iskolába…! Reggelente korábban kelt fel, hogy gondoskodjon az elemózsiámról. Igyekszünk minél több időt együtt tölteni, például együtt főzünk, kertészkedünk, takarítunk, kirándulunk. Szinte mindent magunk csinálunk a ház körül, remek kis csapat vagyunk. Karnist, szekrényeket fúrunk fel, falat festünk, glettelünk. A házunk felújításánál téglákat, csempéket és rengeteg zsák építőanyagot cipeltünk, konténert pakoltunk és takarítottunk. Az egész projektet ő vezette egyedül, nő létére. Azonban kitartásának köszönhetően itt is példásan helyt állt.

Anyukám a karantén alatt is meglátta a nehézségekben a szépséget, megtanult kovászos kenyeret sütni és mára már a tökéletességig fejlesztette. Zöldségeket fermentál, befőz és közben még függönyt is varr.

Hálás vagyok neki, hogy általa lehetőségem volt egy évet Kolumbiában tölteni cserediákként, és hogy a jövő évtől a spanyolországi Navarrai Egyetem tanulója lehetek. Anyukám mindig kitartásra, pozitív gondolkodásra és céltudatosságra nevelt, nélküle nem lehetnék az, aki ma vagyok.

Az Egyszülős Központ Páratlan Szülő Díjával az év páratlan anyukája kategóriában ő képviselhette 2021-ben az egyszülős édesanyákat. Rengeteget tett ezért az elismerésért, köszönöm a központnak ezt a díjat, és köszönök anyukámnak mindent, amit értem tett.

/Lehoczky Anna/