Szomszédok

Az eddig megszokott, rohanó világban sok esetben az ember még a szomszédairól sem tud sokat, főleg, ha alig 3 hónapja laknak ott.

Ezen a helyzeten segített a karantén első időszaka. Lévén, hogy családi házban élünk, és márciusban már bőven akad teendő a kertben, kihasználtuk a hirtelen jött „szabadságot”, és elkezdtünk tenni-venni. Nem meglepő módon szomszédaink is ugyanígy tettek, ami alkalmat kínált a beszélgetésre, kerti tippek megosztására.
Sőt, mivel a két telket határoló kerítés igen rossz állapotban volt, nekiálltunk azt is közösen felújítani, ki-ki a maga oldaláról.

Amellett, hogy sokat haladtunk és jól éreztük magunkat (a közös munkára azért koccintottunk is egyet… kettőt…), a legfontosabb mégis egymás megismerése volt, valamint a felismerés, hogy néha muszáj kicsit lassítani, és odafigyelni másokra, pláne, ha a közvetlen környezetünkben élnek.

Ugyan reméljük, hogy a COVID már nem ad lehetőséget ilyen kikapcsolódásra, a normális kerékvágásba visszatérve is igyekszünk jobban tartani a kapcsolatot, és esetleg nekiállunk egy újabb közös kerti projektnek… 🙂

/Szalai Róbert/